panik.

Gårdagen blev inte som jag tänkt mig
och jag slutade kvällen på soffan redan vid åtta.
Det säger väl det mesta.
Och i morse vaknade jag inte förrän klockan var halv tio.

Jag är totalt slut
och en händelse som uppenbarade sig i går utlöste en panikångest attack.
Förmodligen är det de senaste veckornas stress
som utlöstes av denna lilla händelsen
och efter att jag fick i mig lite dämpande medicin
så säckade jag ihop på soffan.

Hämtat från Wikipedia:
Panikångest, känsla av svår ångestpanik och rädsla för sitt liv som uppkommer hastigt och utan någon synbar yttre anledning. Uppstår ofta i pressade situationer men kan för vissa komma till synes oväntat. Vanliga symptom är hjärtklappningyrsel, ansträngd andhämtning, bröstsmärtor, kvävningskänslor, domningar, stickningar i tinningarna, en känsla av att hjärtat stannar, overklighetskänslor eller en tro på att man håller på att bli galen, svimma eller dö.

Panikångest kan uppstå när en person känner rädsla för att bli ensam eller misslyckas på annat sätt i livet under stark och/eller långvarig stress. Den kan också komma när man tvärtom lyckats slappna av på ett sätt som man inte är van vid, eftersom kroppen då plötsligt kan kännas annorlunda. Panikångest upplevs totalt annorlunda än t ex generaliserad ångest, men har samma bakomliggande mekanismer och orsaker, främst en omedvetet förhöjd anspänningsnivå.

I dag är en ny dag och jag ska alldeles strax i väg på ett möte innan det är dags för möte nummer två. Möte nummer två är ett läkarbesök och jag ska prata om mitt mående. Vet inte riktigt själv vart jag står men jag ska vara helt ärlig för det är för mitt eget bästa.


Ett helt onödigt inlägg känner jag så här i efterhand.

Men nu har jag publicerat det i af.

Så nu vet ni hur jag mår. Punkt.


Kommentarer
Postat av: Lisa

Hej min vän!

Om du precis som mej drabbas av panikångest ibland så måste jag bara rekomendera boken "Jag är inte galen" skriven av Anna nånting. Den är RIKTIGT bra och man lär sig mycket av att läsa den. Detta var bara ett litet tips från någon som känt den där obehagliga känslan... MÅNGA kramar till dej, jag tänker på dej det vet du<3

2011-03-01 @ 15:24:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0