Negerbollskaka, mums!!!

Chokladbollskaka (eller "Negerbollskaka" för er som vill provocera lite ;))

Du behöver:
2½dl strösocker
8dl havregryn
2msk vaniljsocker
3/4dl kakao
225g smör eller margarin
3-4msk starkt kaffe
½dl kokosflingor
100g blockchoklad (i originalreceptet stod det att man skulle använda mörk blockchoklad, men vi tyckte att det vore lite roligare med vit) 

Såhär gör du:
1. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt det rumstempererade smöret. Knåda ihop till en tjock smet och tillsätt sedan kaffet. Smak av om du vill ha mer kaffe eller kakao.
2. Tryck ut degen i en form med löstagarbar kant och jämna ut den så gott det går. Låt stå kallt medan du förbereder glasyren.
3. Bryt blockchokladen i mindre bitar och smält över ett vattenbad. Ta bort formens kant och bred chokladen över kakan. Strö över kokosflingorna. Låt kakan stå i kylskåpet och servera kallt.
 
Detta receptet skulle jag vilja prova o göra...
Hittade det hos söta Izzia...

Kommentarer
Postat av: Anna

Jag har en annan variant på det där.. som jag faktiskt gjorde igår...(en vanlig negerbolls deg) å Blanada i rice crispes i den smälta chokladen å "bre" uppepå. Jätte smaskigt!! =)

2009-03-04 @ 21:52:45
URL: http://dalanna.blogg.se/
Postat av: Nina

Ajabaja inte skriva ner så där smaskiga recept...jag som ska ner 8-10 kg...inte går det när det finns så här smaskiga recept...som bara måste provas att göras... ;0)

Hoppas allt är bra annars med dig och Grynet...Ludde bara sover och latar sig...förutom när han är ute...då blir han som förbytt...Dr Jäkel och Mr Hyde...det är en bra beskrivning på Ludde...hahaha

Kramar till er båda...

2009-03-05 @ 11:24:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0